Sushikväll hos Madde!

img_4962 (MMS)

Sushikväll hos Madde!


Mot fröken Skantz!

img_4683 (MMS)

Mot fröken Skantz!


Det firade vi!

Von Benzo var det enda målet igår efter min utsökta grillning som jag snittsigt svängde ihop på eftermiddagen. Von Benzo hände aldrig för jag och Sandra fick inte tummarna loss. Vi kom iallafall till Cardinal vilket var mycket trevligt! Ikväll fortsätter firandet av vår 42års dag ute på landet. Ska bli spännande med "final" imorgon, om vi orkar ;)



Puss och kram!


Akutfödelsedagspresentsshopping

Har äntligen lyckats få tag på en födelsedagspresent till Sandra och jag är meganöjd!

Vattentätt skulle jag vilja säga


Ännu en solig födelsedag

Hipp hipp hurra för idag är det min (och Sandras) födelsedag! Härliga 42 (22+20) fyller vi och det ska vi givetvis fira hela helgen!

Jag har gnuggat mina nyvakna ögon och ska ta tag i alla de sedvanliga vardagssysslorna som att duscha, äta frukost och klä på mig. Sen ska jag åka in till stan och uträtta lite ärenden, kanske titta lite på festivalen om den har börjat ta plats och avsluta med att handla mat. Grillidill ikväll, åh jo!

Grattis till oss!


Onsdag

Klockan 8 ringde klockan och jag stod givakt efter några snoozeningar. Nu bär det av mot landet till och ikväll har Sebbe utlovat bad i hans pool! Tjingeling!

Stranden

Lillebror kom förbi med Tilda och drog med mig och papps till stranden! Det var inte så kallt som jag trodde!

Jag och Tilda!


Ni vet hur det är

Jag har precis bokat tid hos frisören - jag hatar att gå och klippa mig!!!! På måndag, den 1e, smäller det, eller ryker det kanske man sak säga istället. Det tar ju alltid några veckor att bli kompis med håret igen och jag tycker precis att jag börjar få till det.. Men håret är slitet sedan en blekningskatastrof så det måste ju göras!

Såhär fint var mitt hår innan jag fick för mig att bli blond. Vad tänkte jag med?!


God morgon!

Vaknade för 1,5 timme sedan och insåg att jag faktiskt inte kom till att sova mer. Gick upp strax innan 8.00, blandade ihop en smoothie och planterade mig i sängen igen. Tänke spendera några timmar till här med en ny chic-lit bok, lite blogg fix och min redan uppdruckna smoothie.


THE bed

Min säng är som min egna lilla fristad. Här bestämmer ingen, absolut ingen, förutom jag. Jag kan ligga ner, sitta, stå om jag skulle få för mig det och sova precis när jag känner för det. Ibland läser jag, skriver, skrattar och gråter. Jag kan hur lätt som helst äta för det finns alltid gott om utrymme att ställa tallriken. När det kommer till att dricka rekommenderar jag antingen en sluten flaska eller att använda sängbordet - sängens sidovagn. Sängen är faktiskt den bästa möbeln man kan ha.

Jag ska spender ett litet tag här tillsammans med Blondinbellas bok "Egoboost ". Jag tycker Bella är grym och hon är verkligen en av mina största förebilder!


Kakbak

En sväng upp till Bårslöv för att rota igenom mina flyttkartonger efter en bok och nu är jag hemma igen. Dagens kraftansträngning!

Det låter som att mamma bakar där nere... man kanske ska glida ner och hjälpa till ("slicka" skålen) hehe.

Såhär söta cupcakes kan jag göra :D


Den röda...

Söndag.. Söndag.. Min vecka har susat förbi. Det var nyss tisdag! Känns som jag bara suttit hemma och läst mina böcker, riktigt avkopplande. Idag är jag dessutom riktigt glad att jag inte har häst. Ingen lera och inget regn på mig. Samtidigt vet jag att jag inte kommer komma ut idag. Det är ett minus..

Jag har slutat berätta vissa saker för folk omkring mig. Sådana saker som jag gärna vill göra och som jag vill lyckas med. Jag är rädd för att bli överkörd, trampad på och få ett "vad var det jag sa?" om jag inte skulle lyckas fullt ut. Jag vet inte om det är mig eller dem det är fel på.

Jag fastnade i skrivande på annat håll och upptäckte nu, en timme senare, att jag aldrig blev klar här. Jag tappade tråden lite så detta får räcka. Vi hörs!

Norge

Mina tankar går till alla anhöriga i Norge. Till alla som är utsatta för detta fruktansvärda attentat.

Det första jag tänker på är alla som inte kommer få någon hjälp. De som vill ha hjälp nu, en del kommer få hjälp nu. De som inte vill ha hjälp nu, kanske får hjälp senare eller så kommer de aldrig få hjälp.

Jag reflekterar helt och hållet till mig själv. Unga människor har dött. Min erfarenhet av detta är ju, som så många vet, Carolines och Alexanders bortgång för 5 respektive 4 år sedan nu till hösten. När Caroline gick bort fick jag "hjälp" av kuratorn på skolan. En gång. Sen var det ingen som fick mig att gå dit igen eller fick, då 17 år gamla, Camilla att söka mer hjälp. Den gången har jag rätt starka minnen från. Det var jag och en annan tjej som känt Caroline sedan barnsben. Kuratorn uttalade sin förståelse, hon förstod att allt var päcka, päcka, päcka. PÄCKA?! Skämtar hon eller? Nog fan att det är päcka och tusen gånger mer än päcka! Idiot. Jag bad inte ens om att gå dit igen. 10 dagar innan Caroline varit borta i ett år försvann Alex också. Det var som att någon slog ner mig med ett baseballträ och jag var nere på minus igen. Idag undrar jag vad jag har gjort de senaste 5 åren, jag vet inte rikitgt för jag kommer inte ihåg. Och detta är bara jag.

Dryga 400 har klarat sig från ön, alla med tankarna att de kunde varit dem. 84 har skjutits ihjäl, totalt 91 med attacken i centrala Oslo. Hur ska alla de som överlevt få hjälp? All sorg, all ångest och allt psykiskt lidande. Så många människor som är förstörda och så många som kanske aldrig blir någorlunda "lagade" igen.

Alla mina tankar till er.


Yatzy-Jonny

Mormor bjöd ut på lunch som avslutades med kaffe (för de som dricker kaffe), tårta (för mig) och yatzyspel hela eftermiddagen. Det var några år sedan men Anders hade stenkoll på reglerna samtidigt som familjens sämsta vinnare kammade hem hela 316 poäng och därmed klassade ut oss andra. Grattis pappa!

Lillebror och yatzykungen!


Bokmal

Det blev en lång natts sömn även denna natt. Jag förstår inte att det faktiskt är svårt att ta sig ur sängen när klockan strax är 11, tredje dagen på rad!

Gårdagen spenderades ut i Jonstorp tillsammans med Alex familj och vänner. Grillning på stranden blev grillning i vardagsrummet och det var extremt trevligt! Fick träffa de små luddishästisarna som var så sööööööta!!! (Islandshästar) Fredrik aggerade privatchafför (alltid lika snäll!) och jag kunde dricka lite vin :)

Jag har helt fastnat med min bok "Casanovas kvinna ". Helt fantastisk bok som jag rekommenderar till alla! Jag har fått mig en rejäl tankeställare när jag väl bestämde mig för att "ta mig igenom skiten".  Det är magiskt med böcker. Jag tycker att man växer lite för var bok man läst. Just nu har jag fastnat lite i böcker basserade på riktiga händelser och självbiografier. Lärande och utvecklande böcker, enligt mig. Har en liten trave på sängbordet efter gårdagens biblioteksbesök.

40 sidor kvar..


Åtsidosatt..

Jag har hatat bloggen några dagar. Inte velat skriva, inte ens tänkt på den när jag tänker efter. Jag har inte haft något att säga (kors i taket!).

Sedan jag fick besked från studera att jag kommit in på högskoleingengörsprogrammet på Campus känns det som ett litet lugn har lagt sig runt mig, fruktansvärt skönt. Ingen panik längre över vad jag ska göra med mitt liv. Jag vill börja plugga nu! Hade jag haft böckerna liggande framför mig så hade jag förmodligen börjat sluka dem redan nu! Geee mig kunskaaaap! Haha. Det ska bli så fruktansvärt roligt. Alla mina favoritämnen. Kalla mig störd men det finns inte något som är så intressant och roligt att läsa som matte och fysik!! Jag kommer äta upp mina föreläsare i de ämnena! Jag ska trada sönder dem, stackars människor, hehe.

På det igen då!


Bröllop + Jay Smith = Himmelskt!

Precis när alla tror att vigseln är slut, så även brudparet, gör prästen ett plirigt tillägg att en barndomskompis till brudgummen skall framföra en solosång och in kommer Jay med en guitarr!!

Jag tror inte det är var dag som Jay Smith kommer och spelar Like a prayer på ett bröllop i vackra Raus kyrka. 

 

Det var helt fantastiskt att lyssna till en guitarr, en fantastisk röst och Like a prayer till akustiken i en kyrka.

Shame of walk

Det var ju KNAPPT "Walk of shame-varning" när jag gick genom Falsterbo runt halv 8 snåret i morse iklädd full festmundering, jag hade sovit hos Sandra!.. men det slog mig rätt snabbt hur lyckat det hela såg ut... På vägen tillbaka (till Sandra och co) lyckas jag virra bort mig, snubbla över något stubbliknande och lägga mig raklång i skiten. Tandborsten som jag navigerade med fick smaka jord och mina gummistövlar blev fulla med sand. De andra fick sig iallafall ett gott skratt när jag väl kom fram och bekände varför det tagit lite extra lång tid...

Sitter här och kliar som en galning på alla mina myggbett!.. antar att det är sådant som hör till!

Jag och mamms ska snart bege oss iväg på bröllop. Grannsonen ska gifta sig och det vill vi ju se! Vigseln äger rum i samma kyrka som både jag och min bror döpts och konfirmerats i. Efter för många begravningar har jag börjat tycka det är hemskt att gå till kyrkan. Hoppas min inställning ändras nu när vi ska på ett härligt sommarbröllop! Jag ska gifta mig på sommaren (den dan!!!) ;)

Har min nya blå/vita klänning på mig, bild kommer senare! Pyss!


Mullemeck

Helgen susade förbi fortare än jag trodde den skulle göra.

I lördags tog jag tag i DET - biltvätten. Har dragit på det så länge men nu är min lilla pärla helt shiny igen *. Kvällen spenderades med Sandra på diverse krogar och klubbar i staden. Mycket trevlig kväll!

Jag har skaffat ny ringsignal! Det tog bara 30 minuter på iTunes innan jag hade bestämt mig..

I fredags tänkte jag att det var dags att hämta ut mina ridstövlar som jag lämnade hos skomakaren innan jag flyttade till Stockholm... När jag kom dit var de fortfarande inte klara! Och jag som hade dåligt samvete för att jag inte hämtat dem, haha. Skomakaren var iaf lika trevlig och rolig som vanligt och fixade stövlarna i fredags så IDAG ska de vara klara. Ska upp och lämna in nästa par som verkligen behöver en helrenovering!

Pappa och Anders var också i Bårslöv och fixade.

Jag och fröken Skantz.
Vi fyller för övrigt 42 den 28:e, då smäller det!

 


Mormor

Lunch med mormor på Tomatens Hus avslutades med ett besök på Stall Höglunda för att titta på fölisen som kom till världen inatt. Helt underbar!


Inte ens 10 timmar gammal. Mini-Charonne :)


Vi var ute i hagen och hälsade på lite äldre fölis också.
De är så underbara! Undrar hur Corado var som liten plutthäst ;)

Gårdagens parkhäng och annat mys

Kollektivtrafik och jag har blivit ett! Mamma köpte ett Jojosommarkort och jag använder det flitigt!

Igår tog jag och Tina bussen in till Malin, så himla skönt att slippa hålla på med parkering och grejer. Vi tre spenderade dagen ute i parken med Kayla, Nellan och kex. Malins kommentar var fantastisk: Såhär borde vi ha det varje dag! ... Vi HAR det såhär var dag ;) Hon menade givetvis vädret men det lät så himla roligt!

Idag bara roliga saker för mig. Först ska jag luncha med momme på Tomatens hus som jag har lovat henne i evigheter! Efter det tänkte jag försöka få några timmars sömn (har varit vaken sedan 03.00!!) och slutligen ska jag och Alex käka sushi och se Bad Teacher som nyss haft premiär. En toppenfredag helt enkelt!

Sötaste Kayla käkar mariekex! De med choklad var mina och Malins (såklart). Hehe



RSS 2.0